Nieuwe golfregels 2019

Geplaatst: 01-01-2019

Beste leden,

Zoals u weet komen er aanpassingen aan de golfregels vanaf 1 januari 2019. De Regel&Handicap commissie organiseert in januari 2019 een aantal sessies voor de leden van Golfclub Harderwold om instructie te geven over deze nieuwe regels. U kunt kiezen uit een aantal data, zaterdag 12 januari 2019 om 10 uur, zondag 20 januari 2019 om 13 uur, of zaterdag 26 januari 2019 om 10 uur. U wordt verzocht een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

Op de wedstrijden kalender van onze club zijn dummy wedstrijden aangemaakt voor deze data zodat u zich op die manier voor een van de sessies kunt inschrijven. U kunt deze vinden onder het kopje ‘Regels 2019 instructie’.

De instructie gebeurt buiten op de Par 3 baan, en bestaat uit 5 verschillende blokken van een half uur met 1 pauze tussendoor. U hoeft uw golfclubs niet mee te nemen. De instructie sessies gaan door, in principe los van de weersomstandigheden. Mochten zowel de baan als het clubhuis echter gesloten zijn door weersomstandigheden, dan kan het zijn dat een alternatieve datum gevonden moet worden.

De NGF heeft een aantal filmpjes over de nieuwe regels op YouTube gezet. Het is handig om deze bekeken te hebben voordat u aan de instructie sessie meedoet. U kunt de filmpjes zien door in YouTube te zoeken naar Golfregels 2019 Golf.nl.

De NGF is momenteel bezig de nieuwe regelboekjes te vertalen. Deze zouden voor de jaarwisseling beschikbaar moeten zijn. Ieder lid van de club krijgt een boekje gratis. In principe worden deze in eerste instantie uitgedeeld tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de club. Nog een reden om deze bijeenkomst bij te wonen!

We kijken uit naar uw inschrijvingen.

Met vriendelijke groet,

De R&H Commissie