Najaarscompetitie 2019

Geplaatst: 13-07-2019

Beste leden,

Om de sportieve ambitie onder golfers op alle niveaus te stimuleren, heeft de NGF de Najaarscompetitie ontwikkeld. Inmiddels doen er elk jaar zo'n 100 teams mee uit heel Nederland. De Najaarscompetitie is een laagdrempelige competitie met veel speelplezier waaraan clubleden in teams kunnen meedoen.

De NGF heeft als doelstelling ‘meer clubgolfers te faciliteren met competitieve wedstrijden’. De Najaarscompetitie is bedoeld om golfers meer mogelijkheden te geven met hun vereniging tegen andere verenigingen te spelen. Een verenigingslidmaatschap krijgt hierdoor nog meer waarde. Door middel van een Najaarscompetitie, die een laagdrempelige opzet kent, kan het aantal competitieve verenigingsteams en golfers significant vergroot worden. Hiermee wordt het palet aan keuzemogelijkheden, dat aan de golfverenigingen wordt aangeboden, vergroot.

Speelplezier voor alle golfers staat voorop!

Golf is een van de weinige sporten waarbij de competitie een ondergeschikte rol speelt in de sportbeleving; het blijft er doorgaans bij dat een relatief beperkt aantal golfers vier wedstrijden spelen tegen teams van andere golfverenigingen. Voor succesvolle competitiedeelname is méér nodig. De competitiespeler moet zich voorbereiden, waarbij hij gebruik maakt van de faciliteiten van de golfvereniging waarvoor hij uitkomt en meer betrokkenheid voelt bij en plezier beleeft aan golf. Hierdoor kan de competitie een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van de golfsport. Om dit doel te bereiken, richten we ons beleid de komende jaren enerzijds op grotere toegankelijkheid van de competitie en anderzijds op activering van golfspelers om zich aan te melden voor de competitie.

4x4x4x4

Er zitten vier spelers in een team en in principe vier teams in een poule. Die vier teams spelen op vier zondagen tegen elkaar. Dat is de opzet. De teams komen uit voor een golfvereniging en de deelnemers moeten dan ook lid zijn. Maar verder zijn er geen eisen: iedereen mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, golfprofessional of beginner. De spelvorm is 18-holes individueel Stableford met handicapverrekening. De maximale handicap is 36.0.

De speeldata in 2019 zijn:

zondag 13 oktober

zondag 20 oktober

zondag 27 oktober

zondag 3 november

De finale voor de tien beste poulewinnaars zal zijn op zondag 10 november 2019.

De uitslagen zijn te volgen via www.golf.nl

Opgave van deelnemers

Je kunt je inschrijven als team van vier of individueel door een mail te sturen aan de competitiecoördinator van GC Harderwold, Tjalling de Boer: tfdeboer@casema.nl

Mensen die zich individueel inschrijven en voor wie het niet uitmaakt met wie ze samenspelen zullen door Tjalling in een team worden ingedeeld.

Lees ook de reglementen voor de Najaarscompetitie 2019.

De inschrijvingen moeten vóór zaterdag 28 september 2019 bekend zijn.