Committed to Senioren

De senioren van vandaag en morgen hebben een andere invulling van hun vrijetijdsbesteding dan 20 jaar geleden. Zij zijn steeds meer gewend om te kunnen kiezen tussen de vele activiteiten die er voor hun doelgroep georganiseerd worden. Voor Golfclub Harderwold is het daarom belangrijk om extra aandacht te besteden aan de senioren en het product 'golf voor senioren' op te nemen in het sportieve beleid van onze golfclub. 

Volgens de NGF behoor je tot de ‘senioren’ als je de leeftijd van 50 jaar bent gepasseerd. De populatie in deze leeftijdscategorie zal alleen maar groter worden. Voor deze categorie is golfen een goed alternatief als je niet van duursport houdt maar wel je levensverwachting wilt verbeteren. Golfen biedt veel voor de mens: buiten bewegen in een vaak schitterende natuurlijke omgeving, sociale contacten, een verenigingsleven, regelmaat, discipline, werken aan je concentratie, minder vaak gezondheidsklachten. Allemaal zaken die bijdragen aan een belangrijk gevoel voor de mens namelijk: geluk. 

Bij Golfclub Harderwold wordt, tenzij anders vermeld, elke donderdag een evenement georganiseerd voor de senioren. Deze evenementen worden goed bezocht want men komt niet alleen voor het sportieve element maar ook voor het gezellige karakter.